Portita de scapare dintr-o lume monotona.

Vrei o casa din lemn? Afla avantajele acestora

Vrei o casa din lemn? Afla avantajele acestora

De ce ai opta pentru o casa din lemn? Tot mai multi sunt cei care aleg aceasta varianta in ultima vreme. Dar care sa fie motivul pentru care o astfel de locuinta devine de preferat in locul celei traditionale? Cu siguranta, exista cateva motive bine intemeiate pentru aceasta preferinta, insa nu sunt cunoscute tuturor.

Inainte de toate, este o locuinta pentru care opteaza cei ce sunt pro lucrurilor bio. Se stie deja ca o astfel de casa este un mediu mult mai sanatos. Lemnul este un material pe care il folosim cu precadere in numeroase aplicatii datorita avantajelor pe care le prezinta. Haideti sa vedem care sunt principalele motive pentru care romanii s-au profilat pe locuintele din lemn.

In special pentru cei care locuiesc in zone supuse riscurilor seismice, o astfel de casa este mai sigura decat una traditionala datorita capacitatii sale de a absorbi vibratiile si socurile. Vorbim de un material elastic, ceea ce inseamna ca miscarile seismice sunt preluate cu mai multa usurinta de imbinarile elementelor constructive, oricare ar fi directia in care acestea se propaga.

casa din lemn

Locuintele din lemn sunt mult mai calduroase decat cele traditionale si de asta s-au convins cei care au optat pentru serviciile oferite de Litarh, o companie cu experienta in constructie de case din lemn. Cu izolatia corespunzatoare, proprietarii unei astfel de locuinte se bucura de cele mai bune conditii de confort termic.

De altfel, cei care lucreaza in domeniul constructiilor stiu deja ca lemnul detine o capacitate mult mai mare de izolare decat alte materiale, fiind si motivul pentru care reuseste sa mentina mereu ambientul dorit in interior. Deci vorbim din start despre un consum mult mai scazut de energie, adica facturi mai mici la intretinere, ce sunt mai mult decat binevenite pe timp de iarna.

Alegand proiectantul potrivit,  orice vis legat de ridicarea unei astfel de constructii devine posibil. Spre exemplu, expertii Litarh folosesc soft-uri de proiectare de ultima generatie si reusesc sa stabileasca pana in cele mai mici detalii planul de constructie, alaturi de client. Aceasta este cheia pentru un rezultat final satisfacator, in conformitate cu dorintele proprietarilor.

casa din lemn

De preferat ar fi ca intregul plan sa fie realizat si aplicat de aceeasi echipa pentru o cat mai buna desfasurare a lucrurilor si rezultate pe masura. Spre exemplu, Litarh nu doar ca realizeaza proiecte de arhitectura profesionale, insa detine si personal apt sa le transforme in realitate. Acest lucru este posibil prin intermediul proiectantilor si al dulgherilor priceputi, dar si datorita softului elvetian Cadwork, ca si al liniei de productie germane Weinmann utilizate.

Contrar parerii multora, casele de lemn prezinta o rezistenta sporita in caz de incendiu pentru ca lemnul utilizat in constructie este bine protejat de alte materiale ignifuge. De asemenea, acesta nu degaja radioactivitate, dar nici electricitate statica – deci este un reglator termic si hidrometric ideal, medii cu adevarat sanatoase.

Asadar ce parere ai? Este o casa din lemn cea mai inspirata alegere?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *