Portita de scapare dintr-o lume monotona.

Stilul casei la exterior: ce investitii merita casa ta

Stilul casei la exterior: ce investitii merita casa ta

Pentru cei care locuiesc la casa, investitia fie in constructia in sine, fie in reparatii este cu mult mai mare fata de cei care un spatiu de locuit mai restrans, de genul apartamentelor. Totusi efortul merita in numele confortului si avand in vedere ca se cere si o mai mare resursa financiara, este clar ca ceea ce tine de calitate este regula de baza pe care se merge.

La capitolul investitii, multi recunosc ca nu ar putea sa conceapa ideea de a sta la casa fara sa aiba o curte de care sa se bucure, indiferent de sezon. Spatiul verde este oaza de liniste si poate ca acesta este si primul pas in investitie. Iata si alte idei:

  • Curte cu foisor.

Mai ales ca este si zona ferita de ploaie, vant, este de preferat sa dispui de un colt de rai ca acesta. Te vei bucura de el in deosebi in serile de vara, dar nu trebuie sa te limitezi. In orice caz, poate deveni un spatiu versatil, unde sa iti adaugi perdele ce te feresc de insecte, sa poti petrece seri lungi. Un mester in ale lemnului iti poate realiza la gata aceasta mica si cocheta constructie.

  • Alei betonate.

Pentru o curte indiferent cat de mica, astfel de alei sunt mai mult decat utile. Practice, estetice, te fac sa ocolesti zonele de iarba pentru a nu strica gazonul prin traficul intens al celor ce se perinda in curte. Sunt si usor de intretinut si la capitolul calitate si durabilitate te poti baza pe certificatul oferit de cei care produc si betonul cu pricina. Acesta se testeaza in laboratoare de specialitate, certificatul eliberat ulterior continand date despre clasa betonului si rezistenta lui la compresiune. Probabil ai auzit de tipare prelevare probe beton. In orice caz, fara acel certificat, nu lucrezi cu echipa respectiva.

  • Magazie respectiv garaj

Chiar daca esti sau nu un impatimit al gradinaritului si nu numai, un extra spatiu de depozitare nu strica. Mai ales cand stai la casa, aceasta este binevenita in numele unui numar mare de scule necesare atat pentru interior cat si pentru exteriorul casei. Din acest punct de vedere s-ar putea sa iti doresti parerea expertilor, poate chiar si a unui architect. Daca doresti sa faci din garaj o locatie cu acces usor insa si ca stil sa se potriveasca cu casa, cu atat mai mult ai nevoie de un specialist in constructii.

Poti alege un stil practic al unui garaj subteran, cu magazie la primul nivel. Ideile sunt si ele multiple.

Cat despre ceea ce tine de verdeata, ai si aici specialisti la care sa apelezi. Este de preferat sa iti alegi gazon si pentru plante mai cu seama cele care au nevoie de minima ingrijire, daca inca nu esti genul stabil,cu un program fix si stai mai mult pe acasa. Completeaza cu un sistem de iluminat necesar poate si plantelor.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *