Portita de scapare dintr-o lume monotona.

Micsoreaza riscul de imobilizare a camionului prin intretinere preventiva

Micsoreaza riscul de imobilizare a camionului prin intretinere preventiva

Oricine stie ca este mult mai rentabil sa intretii un camion decat sa il repari. Desi acest lucru este de preferat, prea putini ii acorda atentia necesara. Se pare ca prin intretinerea preventiva cei ce conduc un camion pot reduce riscul de aparitie a opririlor neplanificate ce sunt cauzate de defectiuni. Stabilirea unui astfel de obiectiv si urmarirea acestuia poate reprezenta cheia catre eliminarea completa a acestor nereguli.

Din nefericire, nu acordam atentia necesara acestor aspecte, iar situatiile problematice nu inceteaza sa apara cand ne asteptam cel mai putin. In mod deosebit cei care detin companii de transport trebuie sa se gandeasca la asta pentru a evita o colaborare de lunga durata cu un magazin piese auto din cauza ca diverse componente necesita inlocuire constanta.

Ca proprietar de camion trebuie sa te gandesti ca pe langa inconvenientele de care ai tu parte, intra in calcul si costurile suplimentare investite in reparatii sau pierderile de venituri pe care le obtii de obicei din transport. Nici nu mai trebuie sa mentionez ca sunt sanse ca si reputatia de transportator sa fie afectata din aceasta cauza.

La ora actuala, industria transporturilor inca functioneaza cu marje de eroare foarte mici, insa o stationare neplanificata afecteaza intotdeuna compania de transport si bunul mers al acesteia. Astfel, fiecare trebuie sa inteleaga de ce este mai importanta intretinerea preventiva decat masurile luate anterior, dupa ce camionul s-a defectat.

O baza de cunoastere in acest sector este neaparat necesara, mai ales in cazul celor care doresc sa sprijine firma de transport, sporind si activitatea acesteia. Chiar s-au realizat diverse studii cu privire la aceste aspecte, la motivele pentru care raman camioanele imobilizate tot mai frecvent.

Un camion mereu conectat este cel care poate realiza curse mereu sigure, fara opriri neplanificate. Aceasta este una dintre conditiile prealabile de avut in vedere pentru a reduce numarul acestor opriri. De intretinerea prealabila depinde starea in care pot fi realizate transporturile. Cei care detin capacitatea de a anticipa nevoile ce privesc intretinerea si de adaptare a acesteia dupa modelul camionului sunt cei care se bucura de un nivel optim de productivitate.

Modelele care permit conectarea online la centrele service sunt cele mai favorizate deoarece imediat cum apare o problema, proprietarii sunt notificati in legatura cu aceasta si astfel pot evita situatiile nedorite si intarzierea transporturilor.

Care sunt problemele pe care le ridica opririle neplanificate celor ce detin o firma de transporturi?

Un camion care prezinta o defectiune nu poate realiza o livrare ce a fost planificata. In acest mod bunul mers al firmelor de transport este afectat, iar cursele sunt intarziate.

Potrivit diverselor studii realizate de-a lungul timpului, costurile aferente reparatiilor camioanelor imobilizate sunt cu mult mai mari decat cele ale intretinerii preventive. Trebuie sa luam in calcul serviciile de tractare, reparatiile, cheltuielile dintr-un magazin piese auto, amenzile ce pot fi date, taxele administrative, dar mai ales pierderile veniturilor. Am mentionat aceste lucruri fara a mai lua in calcul posibilitatea de a pierde sau distruge marfurile.

Asadar, acum ca am insiruit toate aceste aspecte, fiecare poate trage concluziile corecte. Este sau nu necesara si recomandata intretinerea preventiva a camionului?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *