Portita de scapare dintr-o lume monotona.

De ce e bine să consumăm produse bio

De ce e bine să consumăm produse bio

Într-o lume în care fastfood-ul este mai mediatizat ca orice, cine mai mănâncă sănătos?  Într-o lume în care MC-ul e la putere, cine se mai gândește la BIO? Majoritatea oamenilor nici nu știu ce înseamnă, cu adevărat, BIO.

În concepția multor oameni din zilele de azi, tot ce pare a fi sănătos trebuie să fie și neplăcut. Dacă ar fi să combinăm gustul unui big-tasty, cu gustul unor migdale BIO, firește că învingătoare este bomba calorică.

Deci, de ce să mănânci sănătos și bio când sunt atât de multe „bunătăți” ce te așteaptă în lumea asta? Poate e gustul acelor „bunătăți” irezistibil, dar ceea ce provoacă acestea pe termen lung este la fel de „irezistibil”! O plăcere de moment poate avea repercursiuni destul de severe asupra organismului tău pe viitor. Deci, chiar se merită?

Alege alternativa, alege să mănânci sănătos. De ce? Iată aici principalele motive pentru care ar trebui să alegi să mănânci sănătos și bio!

 

  • Produsele bio nu conțin substanțe chimice

 

Mulți dintre voi ați spune probabil: Și ce dacă? Ei bine, un lucru pe care mulți oameni nu îl cunosc este că substanțele chimice au efecte nocive pentru sănătate. Până și fertilizatorii folosiți pentru soluri afectează cultura și implicit și consumatorul.

 

  • Sunt mai bogate în substanțe nutritive

 

mănânci-sănătos-și-bio

În urma unor studii desfășurate pentru o perioadă de 5 ani, Institutul European pentru Agricultură a confirmat că fructele și legumele cultivate bio au cu până la 15% mai multe substanțe nutritive decât cele crescute cu fertilizatori chimici.

  • Sunt mai bogate în antioxidanți

S-a dovedit că fertilizatorii chimici utilizați în culturi consumă mai mult de jumătate din rezerva biologică de antioxidanți. Astfel,  produsele crescute cu ajutorul pesticidelor au de două ori mai puțini antioxidanți decât cele bio.

  • Mult mai sănătoase pentru copilul tău

Copiii sunt mult mai sensibili la produsele toxice. De unde știm că fertilizatorii și pesticidele sunt toxice? Deși poate mulți dintre noi nu au observat, acestea au desenate pe ambalajul lor semnul pentru otravă.  Cel mai bine este să ne hrănim copilul cu produse bio, mai ales dacă e la o vârstă fragedă.  Institutul Federal al Sănătății din SUA a analizat sângele copiilor de 4 ani care au fost hrăniți numai cu substanțe bio până la acea vârstă. Rezultatele au arătat că în sângele lor se află de 6 ori mai puține reziduri toxice decât în sângele celor ce au mâncat „normal”.

  • Sunt crescute și coapte natural

Poate mulți dintre voi nu știau, dar în industria aceasta mare a fructelor, majoritatea sunt culese de crude și în timp ce sunt trasnportate sunt coapte artificial. Ei bine, produsele bio nu pot fi coapte artificial. Acestea sunt culese la maturitate și păstrate în cele mai bune condiții. Totodată, produsele bio nu au un termen de valabilitate prea mare, precum au cele injectate cu tot felul de conservanți. Astfel se evită transportul acestora, și totodată se evită și poluarea care apare odată cu mijloacele de transport. Produsele bio nu sunt numai un plus pentru tine și organismul tău, ci sunt și un plus pentru întreaga planetă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *