Portita de scapare dintr-o lume monotona.

Articole Recente

Stilul casei la exterior: ce investitii merita casa ta

Stilul casei la exterior: ce investitii merita casa ta

Pentru cei care locuiesc la casa, investitia fie in constructia in sine, fie in reparatii este cu mult mai mare fata de cei care un spatiu de locuit mai restrans, de genul apartamentelor. Totusi efortul merita in numele confortului si avand in vedere ca se […]

Micsoreaza riscul de imobilizare a camionului prin intretinere preventiva

Micsoreaza riscul de imobilizare a camionului prin intretinere preventiva

Oricine stie ca este mult mai rentabil sa intretii un camion decat sa il repari. Desi acest lucru este de preferat, prea putini ii acorda atentia necesara. Se pare ca prin intretinerea preventiva cei ce conduc un camion pot reduce riscul de aparitie a opririlor […]

Motive pentru care nu ai dori sa subestimezi o garsoniera

Motive pentru care nu ai dori sa subestimezi o garsoniera

De cele mai multe ori tindem sa ne incadram in clisee. Poate ca ar trebui sa vezi mai departe de atat, mai ales cand la mijloc se afla confortul tau. Asa ca am auzit de multe ori ideea de a nu alege o garsoniera ca spatiu de locuit. De fapt, te incadrezi in tipare vechi daca inca gandesti asta. Iata si un top al motivelor serioase si justificate pentru care nu ai dori sa subestimezi o garsoniera. Nu conteaza din ce punct de vedere.

Daca auzi ca exista o garsoniera de vanzare care ar fi totusi primul pas de facut? Este clar ca esti in cautarea unei locuinte asa ca cel mai bine vezi cu ochii tai. Nimic nu se compara cu posibilitatea de a vedea cu ochii tai. Iata si de ce ai dori asta:

  • O garsoniera intr-un bloc nou fata de un apartament intr-un bloc vechi castiga detasat. Si comparatii de acest gen se mai pot gasi. Sa ne gandim ca daca ai o casa mare si cheltuiala este pe masura (intretinerea acesteia), este favorita o garsoniera de multe ori. Mai cu seama daca gasesti si una intr-o zona buna, esti castigat fara doar si poate.

 

  • O poti inchiria. Poate deveni astfel o alta sursa de venit pentru tine. Sa investesti in imobiliare este deja o tematica cunoscuta. Nu ai de pierdut daca stii cand sa mizezi pe vanzare. In orice caz, chiria este si ea cautata, deci ai o posibilitate si din acest punct de vedere.

 

  • Ca si locuinta proprie, o garsoniera este spatiul intim atat de cautat. Multi isi doresc asta, daca nu au familie, daca sunt burlaci, daca sunt studenti etc. Fiecare cu motivele lui, cert este ca o casa mica si compacta se potriveste cu preferintele multora.

 

  • Garsoniera este mai accesibila. Se spune ca nimic nu se compara cu posibilitatea de a achizitiona o locuinta proprie. Asadar, garsoniera ar putea fi mai accesibila pentru multi care doresc sa aiba casa lor.

 

Desigur ca exista numeroase aspecte care sa determine cat de rentabila este o alegere.  Dar sa tinem cont si de faptul ca in era moderna dezvoltatorii imobiliari se bazeaza pe tehnologii avansate, pe sisteme moderne. Intr-o mica comparatie cu apartamentele din vremea comunista, ne dam seama ca o constructie noua pare sa fie o alegere mai buna, chiar si cand este vorba de o garsoniera. Tot in stil modern se pare ca si aceste tipuri de locuinte sunt mai atragatoare, cu spatii tot mai vaste, cu solutii tot mai ingenioase, case compacte care aduc optiuni pentru un stil de viata mai mult decat decent.

Scurta concluzie

Garsoniera nu trebuie nicidecum privata de atentia cuvenita de altfel oricarui alt tip de spatiu de locuit. Aceasta poate fi o solutie la indemana, fie ca ne dorim inchieriere sau chiar si cumparare. Altele sunt grijile si anume situatia financiara, locatia si dotarile in cauza ale garsonierelor de pe piata. Asadar, sfatul este acela de a cantari mai specific in ce masura se potriveste cu nevoile noastre pana cand sa ajungem sa spunem daca o garsoniera este sau nu pe placul nostru.

De ce e bine să consumăm produse bio

De ce e bine să consumăm produse bio

Într-o lume în care fastfood-ul este mai mediatizat ca orice, cine mai mănâncă sănătos?  Într-o lume în care MC-ul e la putere, cine se mai gândește la BIO? Majoritatea oamenilor nici nu știu ce înseamnă, cu adevărat, BIO. În concepția multor oameni din zilele de […]

…sa ucizi o pasăre cantatoare – Harper Lee

…sa ucizi o pasăre cantatoare – Harper Lee

Nelle Harper Lee (n. 28 aprilie 1926) este o autoare americană, cunoscută pentru romanul său din 1960, Să ucizi o pasăre cântătoare. Tatăl său, fost editor și proprietar al unui ziar local, era de meserie avocat și slujise ulteriror în Legislatura statului Alabama între 1926 și1938. Copil fiind, Lee a fost o fată “băiețoasă” (conform originalului, tomboy), o cititoare […]

Orasul borcanelor – Arnaldur Indridason

Orasul borcanelor – Arnaldur Indridason

Arnaldur Indriðason (n. 28 ianuarie 1961, Reykjavík, Islanda) este un popular scriitor islandez de romane polițiste, majoritatea cărților sale avându-l ca personaj principal pe detectivul Erlendur Sveinsson.

Arnaldur s-a născut la Reykjavík în 28 ianuarie 1961, fiind fiul scriitorului Indriði G. Þorsteinsson. El a obținut o licență în istorie laUniversitatea Islandei (Háskóli Íslands) în 1996. A lucrat ca jurnalist la ziarul Morgunblaðið în perioada 1981-1982 și apoi ca liber profesionist. Între anii 1986 și 2001, a fost critic de film pentru Morgunblaðið. – Wiki

Scurta descriere

Atunci cand un septuagenar solitar este ucis in apartamentul sau din Reykjavík, cazul este predat inspectorului-sef Erlendur Sveinsson, un detectiv foarte competent, tacut, ursuz si cu umor sec, folosind metode dintre cele mai inedite. El este un veteran al politiei din Reykjavik, are in jur de 50 de ani, este divortat de mult si are doi copii, ambii dependenti de droguri intr-un grad mai mare sau mai mic. Rutina lui de burlac ancorat exclusiv in viata profesionala este zdruncinata atat de secretele murdare pe care le descopera de-a lungul anchetei, cat si de incalzirea treptata a relatiilor – initial tensionate la maximum – cu fiica lui, Eva Lind, care apare si dispare in mod capricios din viata lui.
Unicele indicii gasite la locul faptei sunt un bilet criptic lasat de criminal si o fotografie cu mormantul unei fetite. Inspectorul Erlendur descopera ca, in urma cu multi ani, victima a fost acuzata de un delict nerezolvat, un viol, insa n-a fost condamnata niciodata. S-a intors oare trecutul sa-l bantuie pe acest batran? Pe masura ce redeschide acest caz vechi, Erlendur gaseste dovezi neobisnuite care il duc spre secrete mult mai adanci decat uciderea batranului Holberg. Orasul Borcanelor este un loc tainuit in care se pastreaza organele prelevate pentru cercetare genetica. Odata patruns in acest laborator de medicina legala, Erlendur gaseste cheia unor fapte care au afectat mai multe generatii.
O poveste puternica, prima parte a unui serial politist care s-a bucurat de succes in lumea intreaga, dar si un palpitant thriller psihologic.

Rezumat

Erlendur Sveinsson trebuie să ancheteze o crimă petrecută în subsolul unui bloc din Reykjavic, un bătrân este atacat cu o scrumieră și moare pe loc iar ucigașul lasă un bilet „Eu sunt EL”.

În decursul anchetei, Erlendur se confruntă și cu probleme familiale, fiica lui Eva Linda este gravidă și încearcă să se lase de droguri și să scape de datorii dar nu prea reușește.

Totodată este rugat de fosta soție să găsească o fată care a fugit de la nuntă și pe deasupra are și niște dureri îngrozitoare de spate.

Află că victima agresase o femeie în tinerețe, și aceasta avusese o fetiță care murise la 4 ani iar mama se sinucise după 3 ani de la moartea ei. Ceea ce este ciudat este faptul că Holberg, violatorul, are o poză cu mormântul fetiței în casă.

Erlendur îi caută pe prietenii lui de la acea vreme și află că este posibil ca o altă femeie să fi fost violată înaintea mamei lui Audur, fetița violatorului.

Între timp, Erlendur o găsește pe mireasa fugară și află că aceasta fusese agresată de însuși tatăl ei chiar și la nunta ei.

Fetița este exhumată și se confirmă faptul că era fata lui Holberg dar patologul face o descoperire ciudată, faptul că-i lipsește creierul.

Între timp Erlendur află despre „Orașul Borcanelor”, un loc în care-și țin organele de studiu prelevate de-a lungul timpului de la pacienți ( mai mult sau mai puțin legal pe acele vremuri ) ale clinicilor și află că creierul fetei se află în colecția personală au unui cunoscut doctor.

După ce încep să interogheze toate femeile de pe o listă de posibile victime, o găsesc și pe a doua victimă,  și-și dau seama că unul dintre cei trei băieți ai ei ar putea să fie copilul și chiar ucigașul lui Holberg….

Poveste despre doua orase – Charles Dickens

Poveste despre doua orase – Charles Dickens

Charles Dickens este un scriitor englez reprezentativ pentru realismul secolului al XIX-lea, cunoscut prin opere precum Marile speranțe, Aventurile lui Oliver Twist, David Copperfield, Martin Chuzzlewit, Dugheana cu vechituri (Pravalia cu antichități), Documentele postume ale clubului Pickwich,  Barnaby Rudge, Poveste despre două orașe (ultimele două, […]

Capcana Libertatii

Capcana Libertatii

 ,,Când stelele luminau jucăuşe şi cele mai adânci colţuri neprimitoare şi întunecate,Seini îşi trase încet plapuma astfel încât să poată zări bufniţa care stătea în fiecare noapte pe aceiaşi creangă bătrână şi scotea doar două sunete la miezul nopţii.Se hotărî ca într-un final să sară […]